Eerste afspraak

Eerste afspraak ← Terug naar overzichtHeb je een hulvraag, neem dan telefonisch contact op met het secretariaat van de vestiging.

We streven ernaar om je binnen de maand een 1e afspraak met een hulpverlener te geven die samen met jou je hulpvraag en je doelstellingen verkent.

In deze fase helpt de hulpverlener je bij het verwoorden van de problemen, de gevoelens errond, de aanleiding ervan en de pogingen tot oplossing die reeds ondernomen werden.

Op basis hiervan kijken we of je met een beperkt aantal gesprekken terug op weg kan gezet worden, of je eerder gebaat bent met een groepsaanbod of als je meer nood hebt aan een langer durend individueel therapeutisch proces.

Indien blijkt dat ons aanbod geen antwoord biedt op je verwachtingen, dan wijzen we je de weg naar een meer passende hulpverlening.

Vaak heb je al eerder hulp gezocht, of ben je door iemand verwezen. In het belang van jouw behandeling is het interessant om over deze info te kunnen beschikken. In overleg wordt bekeken op welke manier dit best gebeurt, conform de algemene richtlijnen rond 'contact met andere hulpverleners'.