Sociale vaardigheidstraining voor kinderen met autismespectrumstoornissen (ASS) ← Terug naar overzichtDoelgroep

Kinderen uit het 5e en 6e leerjaar bij wie de diagnose ASS is vastgesteld en die moeilijkheden ondervinden in het sociaal functioneren.

 

Doel

Tijdens deze training staan we stil bij de betekenis van de diagnose ASS op maat van elk kind. In een beperkte groep leren we een aantal vaardigheden die kunnen helpen om vlotter contacten te leggen met anderen, zich assertiever op te stellen enzoverder. We werken hierbij nauw samen met de ruime omgeving van het kind zodat wat geleerd wordt  binnen de groep ook daarbuiten toegepast kan worden. De huiswerkopdrachten die wekelijks meegegeven worden met het kind zijn hierbij ook belangrijk.
 

Werkwijze

We starten met een intakegesprek met de ouders en het kind waarin de problemen van het kind, talenten en sterktes en de hulpvragen verkend worden. Daarna zijn er 10 sessies groepstraining met min. 4 en max. 10 kinderen. We eindigen terug met een oudergesprek.   


Kostprijs

De kostprijs voor de volledige groepstraining bedraagt 110 euro. Dit omvat de 10 sessies, inclusief het cursusmateriaal. Aanvullend wordt er een intake- en afrondingsgesprek met ouders ingepland. De kostprijs hiervoor is telkens 11 euro. Voor specifieke doelgroepen is een aanpassing van de bijdrage mogelijk.

 

Praktisch

De groepssessies gaan door wekelijks door op woensdag van 15u-16u30 in het CGG Largo, Diksmuidestraat 68, te Ieper. Inschrijven is mogelijk tot 6 maart. De training start op woensdag 18 maart en eindigt op woensdag 3 juni. Er gaan geen sessies door in de paasvakantie.
Voor meer info kan u telefonisch contact opnemen met An-Sofie Brysbaert en Laurence Vanderhaeghe op het nummer 057/219986.